Let The Magic Begin

Welcome to Hogwarts

Jumaat, 3 Jun 2011

Hari-Hari Yang Membosankan Atau Membahagiakan?

Assalammualaikum WBT...

video

Mesti ada rakan blogger yang tertanya2 kan, kenapa pulak ada video lagu "The Shadow of Your Smile" di sini? Hahaha... saya... sedang menaip entri terbaru nih, jadi saya suka dengar lagu nih (ala...salah satu fevret saya...hehehe). Maka saya postkan sekali di sini... err... lagu nih mungkin ^^! kurang menepati citarasa mereka yang kurang gemarkan jazz...hehehe. Sebenarnya lagu ni memberi saya inspirasi sepanjang hari ni. Kehidupan yang agak "slow" berbanding biasa... oh. Saya bercerita lagi... (adik: Oit... diari ka nih? Saya: Penyibuk... pi sambung tidur! Jangan tengok lagi *blushing*)... ah... =.=!! salah satu ahli  kumpulan "AP" (Annoyance People)... *exhausted*

Baiklah... kini... genap sebulan saya meninggalkan UPM... rindu jugak pada UPM dan kolej kediaman... sampaikan saya seringkali... mendengar lagu rasmi UPM "Putra Gemilang" dan menyanyikan lagu kolej setiap hari. Saya tak patut biasakan diri macam nih... saya... tempoh pengajian saya tinggal dua tahun lagi... =( saya bimbang kalau saya dah out UPM nanti... saya akan rasa sunyi lagi. Hmm... kehidupan yang sangat pelik... sangat2 pelik bagi saya. Mungkinkah sebab saya tak pernah tinggal di asrama sebelum ni? dan tempoh paling lama saya berada di sesuatu tempat pun cuma seminggu? *cry* ah... saya... bukan itu yang saya nak katakan...

Imbas kembali... setakat nih... saya rasa semester pertama saya di UPM kurang bermasalah tapi sebaliknya menjadi sesuatu yang seronok. Saya jangkakan yang keadaan akan bertambah teruk dengan sikap saya yang suka mengasingkan diri dari orang, tapi sebaliknya yang berlaku. Tapi... V_V# lagi teruk...bila saya pernah dicopkan "budak darjah 6"... T_T UUUUUUUU~ saya ni...pendek sangat ka?! ataupun appearance saya mmg mcm budak2??? but doesnt matter... isy3... cobaan... Tapi... hari2 yang dilalui... saya pun kurang pasti mcmana mau rumuskan itu semua. Semester 2 saya sedikit sebanyak memberi memori terpenting buat saya... ya...semester dua yang berharga... mungkin setimpal dengan ujian yang Allah bagi untuk saya. Saya dapat dua benda berharga selepas melalui ujian dan ujian yang bagi saya "luar biasa" pedihnya. Benda2 tu... persahabatan yang tak dapat ditukar ganti... dan juga "keluarga". Percaya atau tidak? Semangat saya mmg dah nazak... sangat2 nazak... mungkin kekuatan hati saya sudah tak mampu lagi mahu menerima segala ujian yang datang, maka Allah hadiahkan persahabatan untuk jadi penawar. Saya takkan hairan... kalau saya terkena tempias dengan perkara2 yang berlaku itu... bukan diri saya saja, tapi akademik dan aktiviti saya...

Saya nak bawa semula ke masa tu... pada hari saya betul2 down... pada hari saya betul2 rasa keseorangan... pada hari saya decide untuk tak pedulikan keadaan sekeliling saya... pada hari saya rasa saya terjatuh di dalam black hole... dan pada hari saya tak mampu pun untuk menjerit meminta tolong, atau menggapai tangan saya agar seseorang boleh menarik saya keluar dari situ... juga pada hari yang sama saya rasa tidak berdaya, kerdil dan seolah2 saya langsung tak wujud (ini mmg perasaan yang teruk... kalau anda alaminya, sila bersabar), saya mendapat hadiah lagi satu. "Keluarga"... P.A saya anggap saya macam anak sendiri... itu yang membuatkan semangat saya pulih semula. Seorang lagi sangat caring pada saya... thanks so much, Sir. Rasanya, saya mula terkeluar dari tempat yang menyesakkan saya tu sedikit demi sedikit.Walaupun proses pemulihan saya tak sesingkat dan secepat yang saya sangkakan, kini saya mula... bangkit semula. Perkara sebenar berpunca dari diri saya juga... bukan salah sesiapa pun. Saya sendiri... sebab secara jujurnya, saya mungkin baru melangkah ke alam remaja saya. Jadi itu yang lead saya jadi begitu... Tee Hee~<3

Jadi? Hari2 saya membahagiakan? atau membosankan?... Cuma kini...aktif dengan FB dan blog... antara sahabat saya yang tinggal... hehehe... (tapi saya tetap bergaul dengan manusia juga okay... mesin nih tak faham perasaan saya... yg dia tau, post, like, komen... apa lg? shut down n so on... eih...kecewa aku). Hari ni... saya buat perkara yang agak kejam... saya unfriend beberapa org dari FB saya. Saya tak peduli lagi... diorang asyik mengganggu saya sepanjang sebulan saya tinggalkan UPM. Ah... silap... dah hampir setahun diorang macam tuh. Saya biarkan... tapi saya tak boleh tahan bila diorang asyik2 nak paksa saya on9...merajuk lah n mcm2...ek eleh...kalah org pmpuan... meluat jugak dengan sikap diorang mcm tuh. Ingat saya ni GF diorg ka apa? I'm just an ordinary girl...that's all... tapi, saya bukan semurah yang diorang sangkakan. Saya juga ada maruah, tak perlu lah sampai diorang nak letakkan saya nih setaraf dengan gadis2 yang minta perhatian dari org mcm diorg... salah seorang ahli "Annoyance People" berkata "why you must choose him? I'm more okay than him u see??" heh... jadi rebutan? saya nak bangga dengan itu kah? Maaf yang teramat, saya lebih rasa terhina. Saya ni bukannya barangan antik yang perlu jadi rebutan... saya cuma sekuntum anggerik desa yang terpinggir. (saya patut letak bunga taik ayam...)

Kurang faham dengan kumpulan "AP" nih... yeah... mereka membuatkan saya pening kepala. Tapi... "Annoyance People" dengan "Annoying Person" sangat berbeza... walaupun kedua2nya "AP". Hahahaha... apa bezanya? saya sengaja copkan begitu... mmg besar bezanya... sebab "Annoyance People" tu mmg sangat mengganggu dan mintak perhatian, manakala "Annoying Person" pula sentiasa membayangi kepala kita walaupun dia tak mintak perhatian (mungkin ada, tp sikit). Saya ingat, saya pernah join satu site untuk chat...dan saya jumpa "AP" yg group pertama tu di situ...siap hantar gambar porno lg. Apa yg saya buat? Unfriend mereka, block mereka dan mesej diorang saya laporkan sbg "spam". Siapa suruh... suka ati jer hantar benda2 begitu. Nak uji saya lah tuh kononnya...xkan berjaya punya. Nasib baik saya tak kenal diorang...kalau x... *smirk* saya tau apa nak buat. Muahaha~ (saya tak jahat okay...saya budak baik *innocent smiling*)

Apa terjadi pada FB saya semenjak kebelakangan ni? Saya jadi bosan... sebab saya tengah menantikan dua orang yang penting pd saya, ON9. saya takkan berputus asa... saya tau, diorang akan on9 jugak nanti. Ah... kehidupan FB saya jadi sedikit pelik...saya unfriend orang yang ganggu saya dengan kata2 yang tak sepatutnya, sebab? saya tak mahu bergaduh dan saya bukan jenis yang akan marah org sesuka hati saya. Saya respek orang kalau org tu tau nak respek saya dan dirinya sendiri. Masalahnya, dah lama saya tak marah orang...dah bertahun lamanya dan saya dah lupa perangai budak2 saya yang akan menjawab bila orang kata macam2. Jadi...kalau perangai tu balik pada saya... saya tak dapat bayangkan, apa yg akan jadi... saya susah nak sejuk bila dah marah. Akan makan masa... dan kali terakhir saya marah pun, dah hampir tujuh tahun lepas... itupun ambil masa dua tahun baru dapat pulih sepenuhnya. Teruk... mmg teruk. Jadi saya sendiri yang decide, no matter what happen, or any worst things comes towards me...I must keep smiling, or if I'm capable then I shall quit. Itu saja... woo...susah sikit nak jadi saya nih.

Apa lagi saya merepek nih? Haizzz... semenjak seminggu kebelakangan ni saya asyik teringat pada org saja. Hah... saya ada kerja lain lagi tapi jadi mcm tu pulak...Adoiyai... tak pa la. Saya mintak permission dari parents saya untuk bekerja sambilan, tapi diorang tak bagi. Makcik saya nih pulak... *exhausted* terlalu aktif dan suka sangat heret saya kemana2 dia nak jalan, terutama di rumah saudara mara kami...seolah2 saya akan mati pada bila2 masa dan tak sempat nak jumpa sanak saudara saya. Oh my~ bukannya saya tak datang melawat diorang pun...saya masih waras lagi...ingat lagi pada mereka tuh... adoiii... WARGH! saya... okay...calm down... calm down. Makcik saya nih pun dah masuk dlm kategori "AP" dah... @.@ ah... betapa susahnya melayan karenah orang tua nih... *crying alone* huuuuuuu~ saya... saya perlukan pemulihan tenaga dengan kadar segera. Saya teramat penat lagi letih... Ya Allah... kuatkanlah hati hambaMu yang lemah ini. Pagi semalam... saya hanya tertidur hampir jam 6 pagi dan dikejutkan awal2 pulak oleh orang tua yg ada di rumah saya nih... semua org rumah saya jadi "AP" semalam (sebab masing2 nak berleter dan siap mengata saya itu dan ini)... saya fikir, diorg nak bunuh saya ka? Bila saya bagitau yang saya tak dapat tidur malam, diorg jadi kelam kabut pulak? lepas tu siap ofer pada saya suruh saya tidur semula. Heh... drastik betul ya...hahaha~ mmg dasar annoying >0<#. Adik saya kata saya "cold blooded" tapi saya tak peduli... lantak dia lah. Ah...saya dah mula jadi selfish... tp... saya...mmg tak dapat tidur malam. Adakah saya menghidap insomnia yang teruk? Saya tak boleh selalu mcm ni... tapi, benda ni dah lama... *worry*

So, hari ni... saya lewat tidur lagi. Kepala saya pening dan kebelakangan ni saya sering sesak nafas. Tarik nafas dalam2, akan rasa sakit. Saya harap bukan sesuatu yang serius. Hahaha...mungkin masuk angin... sebab selalu terdedah pada kipas dan aircond sepanjang di UPM. Medical check up okay jer... I guess, kemungkinan besar sebab angin. Huhuhuhu... saya harap hari nih bukan lagi satu hari yang membosankan buat saya. Ah... saya harap ia sesuatu yg menggembirakan. Haiya... walau sepatah ayat "How are you" dari sesiapa pun kemungkinan besar akan membuatkan saya gembira. Hopefully... dan agak lama jugak saya tak terima khabar dari someone. Juga...saya rindu pada Mutter Renate so much! Malangnya.... mungkin beliau kini berada di Jerman dan saya tak tahu pun no.telefon ID antarabangsanya di Jerman. Haaa... sekian saja entri hari ni. ^^V harap2 x terlalu panjang catatan nih.Hehehe...

Ni closing video dari Bond (sexy violin!! XD)...sweet dreams....
video

Tiada ulasan:

Catat Ulasan